Etiquetes

índia (21) Nord (18) sud (4) Darjeeling (3) Momo team (3) Sikkim (3) Agra (2) Finlàndia (2) Kajuraho (2) Orchha (2) Pushkar (2) Rajastan (2) wayanad (2) Bangalore (1) Dharamsala (1) Estonia (1) Jaipur (1) Punjab (1) Tamil Nadu (1) Varanassi (1) anantapur (1) hampi (1)

diumenge, 16 de març del 2008

Mc Leod Ganj amb la comunitat tibetana

Namaste!
Acabem de plantar unes espelmes al balco per solidaritzar-nos amb el poble tibeta. Tal com ha fet la resta de McLeod Ganj. Despres de la brutal resposta xinesa contra la manifestacio de dissabte al Tibet, amb mes de 80 morts, la comunitat d'exhiliats de McLeod Ganj esta consternada. Ahir 40 tibetans (monjos i joves) van iniciar una marxa de retorn al Tibet com a protesta, pero no van passar de Kangra on van ser detinguts i arrestats. Avui el Dalai Lama ha fet unes declaracions al temple, i al vespre hi ha hagut una manifestacio pacifica amb espelmes pels carrers i el temple, on el Jordi ha participat, i l'Alba no pq estava cansadota del trekking d'avui.
Passant a temes mes alegres, per fi estem fent una mica d'exercici. Ahir, despres de visitar el temple de Tsuglagkhang, que es l'equivalent del de Potala per als exhiliats tibetans, vam anar al
poble de Bhagsu i a una cascada que hi ha a prop. En total 7 o 8 km, que despres de la vagancia del punjab no esta mal.
Avui ens hem llevat mes aviat i hem anat al llac Dal que esta a uns 4 km i prop d'alla hem visitat l'Aldea de nens refugiats tibetans. Molt agradable. Un cop de tornada a McLeod Ganj hem baixat a un petit pero precios gompa (temple budista) anomenat Dip Tse-Chok Ling Gompa. Pel cami, que consistia en unes empinadissimes i esgotadores escales que fan 300 metres de desnivell hem tingut un ensurt en trobarnos uns micos cul vermell de cara, quina por!!! un ens ha ensenyat les dents i tot. i patim per la roba estesa, encara trobarem un mico amb les meves calces al cap!!!
A la tarda hem fet 14 km de baixada amb autorickshaw per una carreterota de corves que quan t'estas pixant a tope deunidoret, pero la tornada de pujada amb les muntanyes nevades brutal. Hem visitat l' Institut Norbulingka on hi ha un temple i una escola d'artesania tibetana amb mes de 250 alumnes, que fan verdaderes virgueries pero a preu d'or. La seva feina sembla important donat que els xinesos han destruit 6000 temples i monestirs i quasi tot el patrimoni cultural tibeta.
Tornant a Mc Leod hem fet la kora (volta en el sentit de les agulles del rellotge) al voltant dels temples i de la resudencia del Dalai Lama, ens pensavem que seria curteta pero hi hem estat ben be mitja hora. Tot i que ha valgut la pena, pel cami ens hem trobat un monjoi que ens ha ensenyat un mantra. Om mani padme um.

I a mes que hem fet? menjar, menjar, menjar.... que el menjar vegetaria tibeta ens encanta!!! L'embaras d'en Jordi va progressant, ja ho veureu.