Etiquetes

índia (21) Nord (18) sud (4) Darjeeling (3) Momo team (3) Sikkim (3) Agra (2) Finlàndia (2) Kajuraho (2) Orchha (2) Pushkar (2) Rajastan (2) wayanad (2) Bangalore (1) Dharamsala (1) Estonia (1) Jaipur (1) Punjab (1) Tamil Nadu (1) Varanassi (1) anantapur (1) hampi (1)

dilluns, 7 d’abril del 2008

Kajuraho


Un cop passades les cagarrines ens trobem a l’increible poble de Kajuraho. Enmig del no res, mal comunicat, nomes te 19mil habitants, pero a mitjans del s.XIX un angles va quedar ben esparverat quan enmig de la selva va trobar els 28 temples que fan espectacular Kajuraho. En la opinio del pobre angles la seva decoracio es massa pujada de to. Pero a nosaltres ens han encantat. Es veu que cap al segle X aqui els chandeles hi van construir mes de 80 temples, pero nomes en queden 28, que deu ni doret. La resta se la van carregar els mongols, per variar.
Aquesta tarda hem visitat el conjunt de la part oest del poble (el mes important), I hem flipat amb la feinada que van haver de tenir fa mes de mil anys per fer tota la decoracio de les parets d’aquests temples. Amb milers d’escultures que representen la vida dels deus, dels reis i les seves apsares i nayiques, ballarines representant mithunes, escenes del kamasutra. Tambe hi ha sardules, besties mitiques, enmig d’altres animals, com elefants a qui s’escapa al riure pq al costat tenen una parella d’apsares fent un 69.De moment, ens ha semblat el mes impressionant que hem vist a la India, amb el Taj es clar.

I per arribar aqui hem tingut sort. Pq no estavem segurs que en Jordi resistis un viatge consistent en oto de 30 minuts+bus de 5 hores+ oto amb les motxilles. I un taxi ens costava la friolera de 1400 rs... pero hem trobat un senyor de cashmir que havia de dur uns paquets a l'aeroport de Kajuraho, i ens ha portat de bon mati per nomes 500 rs. I a mes hem arribat aviadet, a les 11 ja rondavem per aqui. Si es que els indis son bona gent......