Etiquetes

índia (21) Nord (18) sud (4) Darjeeling (3) Momo team (3) Sikkim (3) Agra (2) Finlàndia (2) Kajuraho (2) Orchha (2) Pushkar (2) Rajastan (2) wayanad (2) Bangalore (1) Dharamsala (1) Estonia (1) Jaipur (1) Punjab (1) Tamil Nadu (1) Varanassi (1) anantapur (1) hampi (1)

dissabte, 29 de març del 2008

JAIPUR, comencem Rajastan !!

Quina calor!!!! I quin transit!!!!
S'han acabat les muntanyes i l'aire fresc, benvinguts a Rajastan.
Aquest mati hem agafat un tren a les sis!!! (com dormieu, eh?) de manera que hem arribat a una hora decent a Jaipur, i despres de batallar amb prou exit amb els cassaturistes i rikshaw wallas, etc. Hem pogut visitar la Ciutat Rosa, el Palau dels Vents (Hawa Mahal), el Palau de la Ciutat amb el museu del Raja Jai Singh I, que era una mena d'homenot de 2 metres i gruixut com un teixo, el Jantar Mantar, que es un recinte ple de rellotges de sol i altres artilugis de marbre que fan les funcions de rellotge, calendari i serveixen tbe per fer calculs sobre astrologia i astronomia. Hem agafat un guia que ens ha explicat molt be com funcionava cada invent, pero segur que algu mes llest com en Serres o en Sergi n'hagueren pogut treure mes suc. A nosaltres ens ha agradat.
Tambe hem conegut en Babu, un musulma cincuenton que ens ha portat amb el seu rikshaw al temple de Birla Laxmi Naryana, molt maco, de marbre blanc amb moltes escultures i vitralls de tota mena de deus hindus. Ens hi hem entretingut una bona estona.
Despres en BAbu ens ha anat explicant i assenyalant els edificis mes destacats (auditori, Maharaja Temple, etc) de cami cap a l'hotel.
Despres d'una imprescindible dutxa (era facil confondre'ns amb un pies negros), hem volgut fer el guiri a tope, i hem anat a sopar al restaurant giratori de l'OM Tower, que te unes bones vistes de la ciutat. Clavada a part (esperada, i total menys del que costa un gavatxons) ens ha sorpres que enlloc de guiris hi havia un munt de families indies, amb criatures incloses, aguantant estoicament la ventolera gelida de l'aire acondicionat. Nosaltres ens hem hagut de tapar.
Dema marxem cap a Pushkar.
Petonets