Etiquetes

índia (21) Nord (18) sud (4) Darjeeling (3) Momo team (3) Sikkim (3) Agra (2) Finlàndia (2) Kajuraho (2) Orchha (2) Pushkar (2) Rajastan (2) wayanad (2) Bangalore (1) Dharamsala (1) Estonia (1) Jaipur (1) Punjab (1) Tamil Nadu (1) Varanassi (1) anantapur (1) hampi (1)

dimecres, 19 de març del 2008

Shimla, ENS HAN ATRACAT !!!

Dedicat a en Jordi Castello, amic d'aquests bandarres:

No, no tingueu por, estem be. Pero si, ens han atracat.
Ens trobem a la peculiar ciutat de Shimla, a 2550 metres. Es tracta d'un munt de cases d'estil colonil, Tudor n'hi diuen, penjades a dalt d'una muntanya. Amb unes pujadetes i escales que ja us podeu imaginar. Per fer-la encara mes diferent de la resta de la India, on t'atropellen cada dos per tres, no hi circulen vehicles. I encara mes, hi fa un fred que pela.

Be, no us fem patir mes, el que us deiem. Avui ens proposavem anar d'excursio al temple de Hanuman, a 2700 i pico metres d'alsada amb la pujada costeruda que aixo implica (riuten de la pitjor etapa de la vuelta ciclista a Espanya). Quan ja estavem ben amunt, i per tant ben cansats, l'Alba ha tret una xocolatina que havia de ser el seu unic esmorzar. Fins que un mico cul vermell gros i vell l'ha vista. Se m'ha llansat a sobre, i penjat de la meva motxilla me la volia prendre tant si com no. Jo he intentat defensar-la pero en vistes que no podia li he llansat a en Jordi per intentar cansar al mico. Pero el calsasses d'en Jordi quan ha vist que el mico se li acostava li ha donat corrents i m'he quedat sense esmorzar. Quin poruc!!! I encara hem hagut de suportar que el mico se'n fotes de nosaltres mentres llepava dalt d'un arbre...

Mes amunt el guardia del temple ens ha dit que no mosseguen, pero que tenen aficio arobar ulleres i que per tant millor guardar-les a la butxaca. Aixi que jo que no m'hi veig de cap ull m'he quedat miop i indefensa. Que us sembla?

Per cert, gracies a tots els qui escriviu, ens fa molta ilusio. Sobretot gracies als avis del mico per ser tant trempats. A la resta de family us demanem q doneu molts records i petons a les iaies i al iaio de part nostra.
Sergi i Mati, ja sabem que encara no hem penjat les fotos de Chandighar, pero es que dema hi tornem a passar i en farem mes.

Avui no pengem fotos que aquest ordiandor es un trunyot i es penja.

MANDI i Rewalsar

Dimarts vam marxar de Dharamsala per anar cap a Mandi amb bus per carreterotes de corves pero amb unes vistes fantastiques. Mandi des de la carretera semblava molt maco. Despres... be, tenia un mercat textil amb mil coloraines i 81 temples, que deu ni doret, alguns de nous i altres d'antics. I vam fer un dinar-sopar al que abans era la residencia del raja, que ara es un hotel.

El millor pero va ser l'excursio al llac Rewalsar (a 24 km) que es considera sagrat i lloc de peregrinatge de 3 religions (hindu, budista i sikh) ja que hi ha temples importants per tots tres. A la vora del llac hi ha un munt de micos, anecs i gossos que intenten birlar el prashad (llasminadures que et donen al temple) als peixos. Mes a munt, per la muntanya hi ha un buda gegant de pedra, pero just ara l'estaven reformant.