Etiquetes

índia (21) Nord (18) sud (4) Darjeeling (3) Momo team (3) Sikkim (3) Agra (2) Finlàndia (2) Kajuraho (2) Orchha (2) Pushkar (2) Rajastan (2) wayanad (2) Bangalore (1) Dharamsala (1) Estonia (1) Jaipur (1) Punjab (1) Tamil Nadu (1) Varanassi (1) anantapur (1) hampi (1)

dijous, 10 d’abril del 2008

Varanasi, ciutat santa



Santa paciencia la que hem necessitat nosaltres per arribar fins aqui. De Kajuraho vam anar a Satna a ple migdia amb un aire calent infernal que entrava per la finestra. Vam arribar a Satna massa aviat i ens vam encabir en un restaurantillo on crec que mai havia entrat un blanc pq tothom ens mirava com si vinguessim de la lluna. Pero nosaltres, com si res hi vem pasar 2 horetes amb unes fantes i unes patates chips. L'estacio estava plagada de gent i hi feia molta calor. Se suposava que a les 19:30 sortia el nostre tren, pero finalment va passar a dos quarts de deu. I a mes com que haviem comprat els bitllets de llista d'espera les nostres lliteres estaven una acada punta de tren. pero una familia india ens va adoptar i vam dormir tots junts.
Quin rotllo que us estem fotent!!!
Ara som a Benares, on despres de perdre'ns pels carrerons de la ciutat vella gracies a un conductor d'oto que ens ha enganyat, hem arribat sense ale al nostre hotel a dalt d'un ghat. El Ganga esta molt i molt brut, pero no te color de cafe amb llet, encara sembla aigua. Gracies a deu no s'hi banya tanta gent com a Haridwar, tot i que hi renten la roba, hi passegen amb barca, hi banyen els bufals, s'hi tallen els cabells, hi fan ofrenes.... Pero passejar pels ghats es molt agradable si ho fas a l'hora adequada fugint del sol. Tot i ser potser el lloc mes sagrat de la India, aqui la devocio hindu no ens ha impactat tant com a altres llocs. De tota manera hem vist les nostres primeres cremacions, i no ens hem perdut el Ganga aarti. El tercer que veiem, ja, i tots 3 ben diferents. El d'avui com a toc exotic ha tingut un correbou espontani, quan han fet fora unes vaques que menjaven una sombrilla d'un temple i aquestes han decidit envestir l'enemic. Veiessiu pobretes com corrien les indies amb el sari...