Etiquetes

índia (21) Nord (18) sud (4) Darjeeling (3) Momo team (3) Sikkim (3) Agra (2) Finlàndia (2) Kajuraho (2) Orchha (2) Pushkar (2) Rajastan (2) wayanad (2) Bangalore (1) Dharamsala (1) Estonia (1) Jaipur (1) Punjab (1) Tamil Nadu (1) Varanassi (1) anantapur (1) hampi (1)

dijous, 3 d’abril del 2008

FATEHPUR SIKRI


Ei gentada!
Avui hem anat cap a Fatehpur Sikri, un antic conjunt de palaus i mesquites a 40 km d'Agra de l'epoca de l'Akbar i tota la pesca. La veritat es que val molt la pena. A mes es l'escenari de la peli que vam veure amb en Bunty "Akbar i Jodah".
Primer hem anat a la mesquita Dargah, que diuen que te la porta mes alta d'asia? i que combina estils persa i hindu. Molt maca, quan estavem al lloc mes sagrat i en Jordi s'ha hagut de posar un barretet d'aquells de moro, pero de plastic, ha arribat el timador del dia. Pero avui no teniem ganes de ser timats. Li hem deixat ben clar abans de tot que no pensavem donar-li ni un duro. Ell insistia en que era molt bon nano i nomes volia practicar angles i espanyol. Doncs toma practiques! Ens ha fet de guia per tota la mesquita i voltants, fins al punt que pensavem que ens duia al huerto. I despres s'ha quedat amb un pam de nas quan no li hem donat ni un duro. Pero si ja li ho haviem dit!!! Al complexe de palaus del costat, molt mes impressionant que la mesquita, no ens hi ha acompanyat pas esclar.
Que perque ens estafi ja tenim al nostre jove aprenent de timador, que avui ens hem endut altra vegada i de regal el cosi i el germanet petit. Fan pixar de riure. Al final ens ha rebaixat el preu 20 rs si anavem a una botiga on li pagaven 50 rs per portar-nos-hi encara que no compressim res. I ell es tant innocent que ens ho explica. Altra vegada comedia i ens hem emprovat tots els xals de caiximira (falsa com un duro de fusta) i tanta comedia hem fet que el dependent ens ha clitxat i ens deia que ens enviaria un mosso a l'hotel pq li paguessim el xal, i nosaltres li hem dit un nom d'hotel inventat, pero en sortir el petit timador ens ha confessat que ell ens havia delatat.

Tenim la factura on consta tot i el soborn de 100 rs pel petit timador, pobrot ens l'ha donada de record.
Despres d'una merescuda dutxa hem anat a sopar a una terrassa amb vistes al Taj. Que avui no haviem dinat!!! I aqui estem, tristons pq no ens ha escrit ningu.
Dema anem cap a Orccha, alla potser no hi haura cibers, que es un poblatxo.