Etiquetes

índia (21) Nord (18) sud (4) Darjeeling (3) Momo team (3) Sikkim (3) Agra (2) Finlàndia (2) Kajuraho (2) Orchha (2) Pushkar (2) Rajastan (2) wayanad (2) Bangalore (1) Dharamsala (1) Estonia (1) Jaipur (1) Punjab (1) Tamil Nadu (1) Varanassi (1) anantapur (1) hampi (1)

dissabte, 17 de maig del 2008

El jainisme ens agrada



Ei! sabiem poc d'aquesta religio pero de moment els seus fidels ens han tractat la mar de be i ens han explicat un munt de coses. Quin bon karma! aquests son vegetarians tant estrictes que compren la verdura pero no treballen la terra per no matar cap cuc.
Aquest mati hem pujat a la segona muntanya del poble, Chandraguiri. Per anar als12 templets que hi ha a dalt. 10 del s XII i dos del III a.C construits per l'emperador Ashoka, diuen. !! Altra vegada un munt d'escales i a dalt hem estat xerrant amb 3 monjos diferents, tots molt simpatics que ens han anat explicant coses dels temples i dels 24 sants jainistes. Un d'ells ens ha ensenyat com feia la puja de llet, sandal, aigua de coco i flors als tres sants que li toquen a cada monjo. En total a aquest poble hi ha uns 40 "subtemples" (son menys, pero en conten un per cada estatua de sant, i ara be el perque) a cada monjo li toca fer la puja matutina de 3 d'aquests. En total hi ha 20 monjos jainistes (algun no deu tenir feina pq els numeros no quadren). L'ofici de monjo passa de pares a fills, i aixi tbe s'hereden els sants que et pertoquen.
Un altre monjo ens ha recomanat les visites del dia. Primer hem anat amb rikshaw a un poblet a prop d'aqui on hi ha un temple hoysala jainista. Un altre monjo ens ha anat explicant les escultures. Despres el rikshaw ens esperava pero el poble ens ha agradat tant que hem decidit tornar a peu a Sravanbelagola. Han comensat a apareixer nens i mes nens i dones i homes... al cap d'una estona ja tornavem a ser aunty i uncle. A mes aquests parlaven hindi a mes de canara. Ens han ensenyat un llac amb nenufars i flors de lotus on renten els plats i la roba.
Tenim la seva adressa per enviar-los les fotos.
Al migdia ens hem trobat per dinar amb les nenes.
A la tarda hem anat a visitar mes temples i hem conegut 5 espanyols que viuen a Bangalore i fan turisme els caps de setmana.
Despres ha caigut un xafec i ens hem refugiat a l'ultim temple que ens quedava. Sera per temples!! i tots jainistes, nomes aquest mati hem anat a un mandir hindu dedicat a Shiva.
La rematada final del dia ha estat un casament.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

¿Que mainade no us fa pena teni que deixa aquesta gent tan amables i tot aquest paisatje?Pro no us preocupeu, que miran les fotos que son precioses i en teniu una colla,pudreu na repetin el viatje.
Disfruteu tan com pudeu que la cosa es ba escurçan molts petons els avis.

Angel ha dit...

Hola carinyos!no us pregunto com va pq a la vista està.Avui com q es dissabte hem anat a menjar canalons de la iaia, que per cert diu que va pensar molt en l'Alba pel seu sant i que a pesar que no va poder parlar amb ella li va posar els calerons al "vasito" que per cert l'ha hagut de posar mes gros pq ja no hi caben.Aprofiteu molt els dies que queden i torneu aviat.Petons.la mare.

Anònim ha dit...

hola k tal ?

a nosaltres siii k ens faria ilu una postal ( sempre k podeu, de veritat)
plaça pius XII, 4 1E
17800-olot

molts petons i sort !!!

lluis i eva

Anònim ha dit...

Hola noiets!!

Ja estem comprovant que no pareu ni un sol moment, d’aquí cap allà i d’allà cap aquí! Digueu-ho que si, ja que esteu per allà a desfrutar i visitar tot el que es pugui i més, que feu molt embeja!!!

Salutacions i molt petons dels Porti - Satorres!!

P.D. Alba, més val tard que mai, moltes felicitats!!