Etiquetes

índia (21) Nord (18) sud (4) Darjeeling (3) Momo team (3) Sikkim (3) Agra (2) Finlàndia (2) Kajuraho (2) Orchha (2) Pushkar (2) Rajastan (2) wayanad (2) Bangalore (1) Dharamsala (1) Estonia (1) Jaipur (1) Punjab (1) Tamil Nadu (1) Varanassi (1) anantapur (1) hampi (1)

dijous, 15 de maig del 2008

Halebidu

Quin dia mes ben aprofitat!!! Pero abans us expliquem que ahir al vespre vem anar a la puja, que es com la missa de 8 pero a les 19:30 al temple de Belur. Va estar be estar al temple al vespre i veure les families passejar-hi o asseure's a prendre la fresca. La cerimonia tambe era maca. Un parell de musics tocaven el tambo i el saxo (!!!) i despres 4 brahmans que feien bastanta impressio, tots seriosos, es repartien la feina de la ceremonia, beneint el foc, donant aigua beneita, prashad... i un ens fa fumer un cop de caragol al cap que ens va matar uns quants polls. No patiu que no estava enfadat, li va fer a tothom.
Aquest mati ens hem adormit i ens hem llevat a les 7:40 que aqui es bastant tard. Qui ens ho havia de dir... per marxar amb autorikshaw cap a Halebidu, a 16 km. Hem triat aquest transport pq el bus no passava fins les 9 i patiem per la temperatura del terra del temple. Handicaps d'anar descals.
Ha valgut la pena, el temple principal de Halebidu es impressionant. De lo milloret de la India juntament amb Kajuraho. No per grandaria, pero per la feinada que suposen les seves 20.000 escultures, totes elles diferents i super treballades. Son 2 temples del s XII en una mateixa planta, un per la reina i un pel rei Hoysala. Esta dedicat a Shiva i tot i que van passar 109 anys construint-lo no el van acabar. Resulta que al 1303 van arribar uns musulmans que van arrasar la ciutat i la feina al temple es va aturar. D'aqui el nom, Hale vol dir destruccio i Bidu era l'antic nom de la ciutat. Aixi que Halebidu vol dir les runes de Bidu.
Hem pagat un guia molt simpatic que ens ha explicat moltes anecdotes i el significat de moltes de les escultures del temple. Diu que si ens les hagues d'explicar una per una trigaria 3 dies non stop.

El guarda-sabates ens ha guardat els motxillots i aixi hem pogut anar a veure un altre temple Hoysala del mateix estil pero mes petito i un temple jainista de la mateixa epoca pero molt mes senzill.

Despres de dinar un arros ben picant, hem encadenat 2 autorikshaws per evitar els 3 busos necessaris per arribar a SSravanabelagola. I tambe pq hem decidit que es el nostre transport preferit amb el ventet a la cara, tot el paisatge per nosaltres i poder parar quan vols fer una foto. A mes ens han tocat 2 conductors molt simpatics.

I aqui estem, a Sravanabelagola. Pel cami veiem el temple on ens tocara pujar dema a dalt d'una muntanyeta pelada. 614 esglaons que descalcets ja veurem. Mes val que ens llevem abans que s'escalfin.
A l'altre banda del poble hi ha una altra muntanya a mig cami entre sant Llorens del Munt i la Falla de Bandiagara.

Moltes gracies a tots els que us heu enrecordat del sant de l'Alba. I felicitats Gemmix que mes val tard que mai!

2 comentaris:

Angel ha dit...

Hola macos!Que et pensaves doncs que pq no hi erets no hi pensariem? I molta gent mes que no va poder enviar missatge també s'en va recordar.Quin tip de fer exercici que us feu, quan torneu estareu tan en forma que no hi haura`qui us segueixi.Jo volia trucar-te però quan m'en adono es tan tard que no vaig gosar a tornar-te a despertar.Molts petons.Mare.

Anònim ha dit...

Hola Alba, sóc l'Antoniu (parlo en nom de les meves dues personalitats, sóc el ros)ens ha arribat la teva postal de Taj per Taj Taj Mahal (no se si ho he escrit bé. Moltes gràcies, us trobem molt a faltar!!. He dit.